Κανένας Ευρωπαίος δεν θέλει να μείνει στην Ελλάδα

Τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία, οικονομική κρίση στην Ελλάδα, πρόσφυγες από τη Συρία και η προοπτική ενός Brexit αποτελούν γεγονότα που κάνουν τους καιρούς στην Ευρώπη, όχι και ιδανικούς.

Κάθε Ευρωπαίος βιώνει τη δική του πραγματικότητα μέσα από τη χώρα του, με το δράμα της Γηραιάς ηπείρου άλλους να τους επηρεάζει λιγότερο και άλλους περισσότερο.
Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, ερευνητική ομάδα που βασίζεται στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης διεξήγαγε μελέτη, ζητώντας από τους πολίτες 9 ευρωπαϊκών κρατών να βαθμολογήσουν τις συνθήκες διαβίωσης στην πατρίδα τους και γειτονικών κρατών σε μια κλίμακα από το 1 έως το 10.
Η Ελλάδα έχει τις χειρότερες συνθήκες.

ellada

Η οικονομική κρίση, η ανεργία, το ζήτημα των προσφύγων έχουν κάνει τους Ευρωπαίους να γυρίζουν την πλάτη στη χώρα, σχετικά με το ερώτημα της έρευνας.
Η μελέτη διαπίστωσε, ακόμη, πως μόνο το 1/3 των ερωτηθέντων σε Ελλάδα και Ιταλία πιστεύουν πως το βιοτικό τους επίπεδο είναι καλύτερο από αυτό των γονιών τους, σε αντίθεση με την απάντηση των κατοίκων των βόρειων κρατών -Γερμανία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο.
Για την ιστορία, η χώρα που θεωρούν πως έχει τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης είναι η Ελβετία, η οποία δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Είναι μία από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο, ενώ έχει περιορισμούς σχετικά με το θέμα των προσφύγων.
Πηγή: http://www.pelop.gr

Tagged under: , , , , , , , , ,

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top